BBL-opleiding medewerkers van drie VDL-bedrijven succesvol afgerond

Mikrocentrum, 19 augustus 2016
VDL BBL geslaagde deelnemers

Voor het hoofdkantoor van VDL Groep te Eindhoven poseren 7 van de 9 deelnemers.

 

Summa College en Mikrocentrum verzorgden een unieke MBO-opleiding tot specialist spuitgieten / machinesteller en Composiet Verwerker.

 

In september 2014 zijn VDL Parree, VDL Kunststoffen en VDL Fibertech Industries gestart met een BBL-opleiding met als doel jonge mensen tot vakspecialist op te leiden en te binden aan de organisatie. Na de werving en selectie zijn de kandidaten uitgebreid getest op leervermogen en motivatie. Binnen 2 jaar zijn alle deelnemers geslaagd. In juli 2016 werd daarom het diploma MBO-2 feestelijk uitgereikt op het hoofdkantoor van VDL in Eindhoven.

 

Het principe van 4 dagen werken met begeleiding door een praktijkbegeleider en 1 dag in de week naar het opleidingsinstituut blijkt voor VDL uitstekend te werken. Schoolverlaters en jongeren met dit soort specifieke vaktechnische kennis zijn niet te vinden omdat dit niet opgenomen is in het reguliere onderwijs aanbod. Ook omdat de gestelde functie eisen steeds hoger worden is daarom in samenwerking een nieuwe opleiding opgezet.

 

In deze periode zijn 9 deelnemers opgeleid tot Specialist spuitgieten / Machinesteller en 3 deelnemers tot Composiet Verwerker.

 

Inmiddels is deze BBL-opleiding opgenomen in het opleidingsaanbod van Summa College en zal er in het najaar 2016 weer een opleiding starten, waarbij bedrijven ook individuele deelnemers kunnen inschrijven.

 

VDL is opnieuw op zoek naar deelnemers. Voor meer informatie Leerling Operator kunststoffen MBO.


VDL BBL deelnemers praktijkbegeleiders

Enkele deelnemers en hun praktijkbegeleiders.

Ook interessant:

BBL-opleiding Spuitgieten
BBL-opleiding Spuitgieten leidt op tot MBO-erkend diploma niveau 2
Basiscursus Composieten
De basiscursus Composiet maakt u wegwijs in de voor- en nadelen van composiet, welke materialen en processen u kunt toepassen om een composiet product met specifieke eigenschappen te realiseren, hoe u applicaties analyseert en hoe u ontwerpt met composiet.